"Egyszer lesz, hol nem lesz"

2016. 09. 23.

2016. szeptember 22-én, az új aulában megnyílt a 100. tanév alkalmából meghirdetett rajzpályázat  kiállítása.

Milyen lesz az iskola 100 év múlva? Ezt a kérdést tették fel a pályázat kiírói a diákoknak. Mert, hogy lesz iskola az biztos. Évszázadok óta alakítjuk, próbáljuk hol szigorúbbá, hol barátságosabbá tenni, de nélkülözni soha nem tudjuk majd.

 A 200 éves Bajza diákjai biztosan úgy rácsodálkoznak majd a Pokémon Go-ra, a PlayStation4-re, az iPhone 6-ra, ahogy a mai diákok a palatáblára.

Mert ha működne az IDŐGÉP - amivel még adósunk a tudomány –, és itt állna egy diák 1916-ból, nagy bajban lennénk.  Telefon, TV, internet, okos tábla, trolibusz… Mivel kezdjük az okítását? Esetleg sétáljunk el vele a földalattihoz, hogy valami ismerős legyen neki.

A színes rajzokon látszik, hogy űrállomás mindenképpen lesz majd az épület tetején, talán csak akkor nem, ha tényleg egy hatalmas tölcséres fagyi lesz a házból, ahogy azt Botond tervezi a 3. b-ben. A rollertároló kicsi lesz a helikoptereknek, de a robot-pedellus majd megoldja. Az uszodát mindenképpen megtartjuk, a sok kis zöld marslakó is szívesen megmártózik majd a medencében.

Ilyen és ehhez hasonló csodák vannak a képeken. Gyertek be az aulába vagy a könyvtárba és nézzétek meg! 

                                                                                   B.E.